Program for lørdag den 27. maj


Tegnsprogsdagen 2017
Kan døve overhovedet diskutere deres eget modersmål – nemlig tegnsproget? Eller er vi døves viden om sprog og grammatik alt for lille til at vi kan blande os i den diskussion? Med disse spørgsmål lagde Asger Bergmann op til debat på tegnsprogsdagen 2017 under en tegnssprogskonference arrangeret af Danske Døves Landsforbund. Og vi var selvfølgelig med.

Ole Munk Plums-prisen
På tegnsprogskonferencen blev Ole Munk Plums mindelegat uddelt. Det gik denne gang til forfatteren 29-årige Sarina Løffler Michelsen. Hun har skrevet tre bøger, hvor hun blandt andet fortæller om sine egne oplevelser og erfaringer med at have en depression. Det er Danske Døves Landsforbund, DDL, der uddeler Ole Munk Plums mindelegat en gang om året til en ung person, der har udvist engagement og initiativ indenfor døvesagen i Danmark. I DDL’s begrundelse af valget af Sarina i år, sagde DDL blandt andet at hun får mindelegatet fordi hun med sine bøger hjælper med at bryde det tabu, som det er at have det psykisk svært.

Hvis jeg siger… Ensomhed
Vi er klar med et nyt afsnit i serien ’Hvis jeg siger…’ Denne gang handler det om begrebet Ensomhed.

Portræt af Janne Boye
I programmet tegner vi et portræt af Janne Boye Niemelä. Janne blev i 2011 valgt til formand for DDL og efter 6 år på posten, takkede hun for nyligt af for at hellige sig sit nye job på Afdelingen for Dansk Tegnsprog. Vi fulgte hende over nogle dage, for at få en snak om det krævende job som formand for alle landets døve. Blandt andet på hendes sidste arbejdsdag på DDL’s sekretariat og efterfølgende i hjemmet i Malmø i Sverige, hvor hun bor sammen med sin mand og to børn.

Tips & Tricks – Bygge et bord
Har du et værksted derhjemme? Hvis nej, hvad gør du så når du skal ordne et eller andet praktisk? Måske ved køkkenbordet med lidt værktøj og det er måske ikke helt optimalt hvis man skal undgå at lave mærker i bordet. Denne gang skal vi i serien 'Tips og Tricks' bygge et bord. Se med hvordan det går, når vores handyman Jacob sætter gang i det projekt.