Program for lørdag den 19. august

 

 

Folkemødet på Bornholm - Tolkning
I det sidste program om Folkemødet på Bornholm skal det handle om vi kan forstå hvad politikerne siger? På årets Folkemøde på Bornholm blev partiledernes taler livetolket til tegnsprog. Det er første gang Folkemødet har arrangeret tegnsprogstolkninger, men hvis det kan lade sig gøre dér, hvorfor kan det så ikke lade sig gøre året rundt i Folketinget? Dét spørgsmål stillede vi nogle af politikerne om til Folkemødet.

For et par år siden fik den finske rapper Signmark, eller Marko Vuoriheimo som han i virkeligheden hedder, idéen om at holde en mini-koncert på bjerget  Mount Everest. I 2016 blev det så muligt at gøre forsøget - Før vi skal se om det lykkedes ham at nå sit mål, så har vi nu fået selskab af Alex Stensholm, som også har prøvet at vandre i bjerge, og i øvrigt har været mere rundt i verden end de fleste af os har.

Studieinterview med Alex Stensholm
Vi taler med Alex om hvorfor han er så vild med at rejse. Han har været i hele 117 lande. En af de sidste rejser gik til det bjergrige land Kazakhstan, hvor Alex blandt andet var ude at vandre i bjergene.Vi taler med ham om hvad det kræver af ens fysik at færdes i bjergene, hvilke indtryk naturen gør på en og hvordan det er at møde så mange nye forskellige mennesker og holde venskaberne ved lige efterfølgende.

Signmark på Mount Everest
Vi skal med rapperen Signmark en tur til Nepal. Så læn dig tilbage og se filmen fra Nepal hvor Mount Everest ligger. Bjerget er med sine 8850 meter verdens højeste. Signmarks mål var at nå op til en basecamp der ligger i ca. 5000 meters højde, for at holde en koncert.