Program for lørdag den 28. oktober

 

EUDY’s 30 års jubilæum
EUDY, der står for European Union of Deaf Youth, har lige afholdt deres 30 års jubilæum i Stockholm i Sverige. Og vi var med. EUDY er en paraply-organisation for europæiske ungdomsorganisationer, og har siden 1987 arbejdet for unge i Europas interesser. Udover festligheder og glæde, var der til jubilæet fokus på EUDY’s arbejde for lokale organisationer. 


Interview med DDU om EUDYs arbejde
EUDY arbejder på at etablere og bevare kontakten med lokale organisationer og klubber, men hvordan forholder danske unge sig til   EUDY? Vi har haft Danske Døves Ungdomsforbund, DDU, her hos os i studiet for at spørge til deres forhold til EUDY. DDUs bestyrelse var forhindret. I stedet taler vi med sekretariatsleder Michael Steenberg. 


Døvekanon - værdi #8: Deafhood
I vores døvekanon, hvor vi samler en liste med 10 værdier, der bedst muligt beskriver os døve og døvesamfundet, er vi nu nået til værdi nummer 8. For mange døve er denne værdi blevet et centralt begreb i forsøget på at forklare hvem vi er og hvad der gør os særlige.  


Halloween
På tirsdag den 31. oktober er det Halloween. Det er dagen hvor folk over en stor del af verden klæder sig uhyggeligt ud. Her får du historien om hvordan Halloween er opstået.
 

Cykelmekanikeren Inuuteq
Vi skal møde 33-årige Inuuteq Isaksen, der er uddannet cykelmekaniker. Inuuteq er født og opvokset på Grønland. Han kom til Danmark som voksen, er ordblind og lærte tegnsprog i en sen alder. Alligevel lykkes det ham med hjælp fra Hans Knudsens Instituttet, HKI, at blive uddannet. HKI støtter folk med særlige udfordringer til at få sig en erhvervsuddannelse. Deres slogan er at ’alle har ret til et arbejdsliv’. Det gælder også Inuuteq, der nu har han fast job i en cykelbutik i Amager.


Europæisk talentshow for døve 2017
Sarah Guldberg, en 19-årig kvinde fra Nordsjælland, har et særligt talent. Sarah har stor passion for at oversætte musik til tegnsprog. Derfor har hun valgt som den eneste dansker at stille op til europæisk talentshow for døve. Vi fulgte hende under konkurrencen.