Program for lørdag den 26. maj


Årets tegnsprogsdag
Søndag den 13 maj var det fire år siden at dansk tegnsprog blev anerkendt som selvstændigt sprog i Folketinget. I år var festen flyttet til dagen efter, mandag den 14 maj. Udover at hylde anerkendelsen af dansk tegnsprog, så havde arrangørerne Danske Døves Landsforbund og Afdelingen for dansk tegnsprog arrangeret en konkurrence om at finde årets tegnsprogsjoke/årets joke på tegnsprog. Se reportagen derfra i indslaget.

En dag som bondemand
Hvad sker der når en ægte/fuldblods byboer skal prøve livet som bondemand for en dag? Det får vi svar på nu. Som et lille eksperiment sendte vi Mads Gotfredsen fra København langt ud på landet i midtjylland, for at hjælpe til på Svend Tarpgaards gård. Mads er 23 år gammel og er ved at uddanne sig til tømrer. Da han møder op på Svends gård ved han ikke hvad der venter ham. Kun at han skal hjælpe til med alle de opgaver der kommer.  Her får i resultatet af hvordan det gik. Vi har aftalt med de to, at vi vender eksperimentet om, således at Svend skal forlade den rolige landidyl og besøge Mads på Mads’ hjemmebane i København og leve livet som københavner for en dag. Hvad der kommer ud af det får i svar på i Tidens Tegn til efteråret.

Den store quiz om Kronprinsen
På lørdag d. 26. maj har Kronprins Frederik 50 års fødselsdag. Det bliver fejret med blandt andet Royal Run, en sejltur med Dannebrog, og et besøg I Aarhus. En af de mange officielle opgaver Kronprinsen har, er at være protektor for døvesagen, og derfor fejrer vi selvfølgelig også hans store dag her i programmet. Og hvordan fejrer man lige den store dag. Jo, det gør man med en stor royal quiz. Vi har fået fire seje royalister i studiet til en dyst om, hvem der ved mest om Kronprinsen.