Program for lørdag den 17. november

 Ordbog over dansk tegnsprog lukker ikke
Ordbogen over Dansk Tegnsprog skal ikke lukke alligevel. Den 1. november meldte Børne- og Socialministeriet ud, at regeringen og fem andre partier har tildelt projektet 800.000 kr fra satspuljen, der bliver fordelt én gang om året til udsatte grupper i samfundet. Arbejdet med Ordbogen over Dansk Tegnsprog var sat til at skulle stoppe her ved årsskiftet. Alle medarbejdere på projektet var blevet fyret. Nu kan de fortsætte arbejdet med ordbogen i 2019. Inden den gode nyhed havde vi inviteret formand for Dansk Tegnsprogsråd, professor Elisabeth Engberg-Pedersen i studiet, til en snak om ordbogen og hvad en lukning ville have af konsekvenser.

En kærlighedshistorie: Jane & Bent
Jane og Bent Brøndum har kendt hinanden siden de var børn. Kærligheden til hinanden fandt de dog først senere i livet, efter de begge havde stiftet familier og fået børn. Tilfældet ville, at de kom til at arbejde samme sted, og under en julefrokost opstod magien. Og de har har holdt sammen lige siden. Du får deres historie om at holde gang i kærligheden til hinanden i over 30 år, selvom de er en stor sammenbragt familie med alt hvad det indebærer, og selvom at der er en relativ stor aldersforskel mellem dem.

Interview med Malene Melander
I løbet af programmerne har vi mødt fire helt forskellige ægtepar med hver deres historie. Vi har mødt parterapeut og kærlighedscoach Malene Melander til en snak om hvordan man får kærligheden til at blomstre og parforholdet til at fungere, når dagligdagens og familielivets op- og nedture presser på.

Møgkaffe (2:7)
Det er blevet tid til andet afsnit af den norske dramaserie Møgkaffe. I første afsnit blev vi introduceret for to familier, der blev kaldt ind på intensiv afdeling på et hospital, da manden i den ene familie og sønnen i den anden var involveret i en bilulykke. Mens de to familier venter på at deres mænd skal vågne op fra koma, prøver de at få dagligdagen til at fungere. Men alt er ikke helt normalt.

Så du ikke første afsnit, så kan du finde den på vores hjemmeside frem mod jul. Her kan du også finde tegnsprogstolket versioner af de forskellige afsnit lavet af Vivien Batory