CPH:DOX 2018

Fra den 15. til den 25 marts løber den årlige CPH:DOX af stablen i København.
CPH:DOX eller Copenhagen Dox er en international dokumentarfilmfestival, der hvert år afholdes i København.
Her kan du i år blandt andet se tre små kortfilm om døve børn og unge.

Den første film hedder ”Udsigt fra mit vindue”. Her følger vi nogle børn på en døveskole, hvor undervisningen foregår på tegnsprog.udsigt
Billede fra filmen ”Udsigt fra mit vindue” 


Næste film hedder ”Svømmehal”, og handler om to hørehæmmede tvillingepiger, der skal i svømmehallen. Man følger dem og oplever, hvordan det er, når man skal have høreapparatet af og ned i bassinet.
svømmehal
Billede fra filmen ”Svømmehal” 


Sidste film hedder ”Mig og min familie” og handler om pigen Martha, der er den eneste, der kan høre i sin familie. Selvom hun holder af at at lege med sin tvillingesøster, og elsker når hendes far fortæller sjove historier på tegnsprog, så kan hun godt føle sig anderledes og en smule misundelig over, at de andre har noget til fælles, som hun ikke er med i.martha
Billede fra filmen ”Mig og min familie” 

Arrangementet foregår i kulturhuset Støberiet på Nørrebro – mere specifikt Blågårdens Bibliotek, d. 24. marts kl. 11. Det er gratis og er efter først til mølle-princippet. Her kan du købe billetter.

 

Dövfilmfestival i Skåne

Fra den 19. til den 24. marts bliver der afholdt døvefilmfestival i den svenske by Malmø.
Dette er en festival med fokus udelukkende på film på tegnsprog fra hele verden. I år er det 6. år i træk at festivalen afholdes. Denne gang er der mulighed for at se en spillefilm, en dokumentarfilm og ni kortfilm, der alle omhandler døve.

Én af kortfilmene er den engelske ”The Silent Child”, der i år vandt en Oscar for bedste kortfilm.
Malmo

Alle filmene bliver vist i biografen Panora i Malmø. Det koster 30 danske kroner at deltage i festivalen, og yderligere 50 kr. pr forestilling. Alle film er på tegnsprog og med svenske undertekster. Lær mere om festivalen og hvordan du får billetter her.