Til forsiden
Ingredienser:

Dej
300 g. mel
200 g. smør
3 spsk. sukker
1 æg
1 dl. fløde
50 g. gær

Fyld
100 g. smør
100 g. sukker
1 tsk kanel
3 spsk. rosiner
lidt marcipan

Pynt
æg
perlesukker
hakkede mandler

Opskriften er til to stænger kringle

Se indslaget


Fremgangsmåde

Smørret smuldres/hakkes i melet.

Gæren udrøres i fløde og hældes i mel- og smørblandingen.

Æg og sukker tilsættes og dejen æltes sammen.

Del dejen midt over og rul hver del ud til en aflang plade.

Fyldet laves ved at røre smør og sukker sammen. Det fordeles midt ned ad dejen sammen med kanel, rosiner og evt. sukat.

Fold dejen sammen så fyldet ikke kan ses.

Læg stængerne på bageplade med bagepapir.

Pensl med æg og drys sukker og mandler på.

Lad stængerne hæve i 10-15 minutter.

Bag stængerne ved 225 grader i 15-20 minutter.

Velbekomme