Til forsiden
Ingredienser æblegrød:
10 æbler (madæbler og helst danske æbler som fx ananasæbler, cox orange)
1 flækket vanillestang
vand

Ingredienser fyld/drys i æblekagen:
200 g. hakket mandler som er ristet let på panden
1 pose knust makroner.
Portvin eller sherry

Ingredienser hjemmelavet kagecreme:
4 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. maizena
½ l mælk
1 tsk. vanillesukker
lidt mandelessens (kan udelades)

Ingredienser topping:
¼ l. piskefløde

Klavs laver æblekageSe indslaget


Fremgangsmåde:

Æblegrød:
Æblerne skrælles og udkernes, og skæres i både. De lægges i en gryde sammen med en flækket vanillestang, hvor kornene er fjernet, men hvor selve vanillestangen skal lægges i. Æblerne dækkes med vand, og det skal koge til det er blevet til grød, men der må gerne være lidt æblestumper.
Derefter skal grødet afkøles til den er kold.

Hjemmelavet kagecreme:
Pisk æg og sukker i en tykbundet gryde.
Pisk mel og mælk i. Bring cremen i kog ved konstant piskning.
Smag til med vanillesukker.
Drys sukker over cremen, mens den afkøler, så den ikke trækker skind.
Fyld/drys i æblekagen:
Knus makronerne i en skål, kom de ristet mandler i og kom en god skænk portvin over og rør det sammen.

Æblekagen:
Tag en pæn skål som er høj, først kommes en lag af det afkølet æblekage, så en lag af fyldet, derefter et lag creme, så et lag af fyldet og så æblegrød, så et lag af fyldet og så creme og så æblegrød på toppen.

Topping på æblekagen:
Pisk piskefløde og dæk æblekagen med flødeskummet.

Velbekomme!