Til forsiden

Kinesisk dim sum

Tid: 45 minutter
Antal personer: 4

INDIGRENSER:

Dej:
• 125 g hvedemel
• 4 spsk. kartoffelmel
• 1½ dl kogende vand
• 1½ tsk. jordnøddeolie
(eller anden nøddeolie/
smagsneutral rapsolie)

Fyld:
• 2 stilke bladselleri
• 1 bundt forårsløg
• 10 syltede hvidløg (gerne i chiliolie)
• 1 lille bundt frisk koriander
• 400 g hakket svinekød
• ½ tsk. salt samt friskkværnet peber

Stærk chilisauce:
• 3 spsk. sambal oelek
• 1 fed presset hvidløg
• 1 spsk. fintrevet, frisk ingefær
• 1 spsk. mørk sesamolie

Tilbehør:
• Sojasauce



1. Dej: Bland hvedemel og kartoffelmel sammen i en skål. Tilsæt det kogende vand lidt ad gangen, mens du rører grundigt. Tilsæt jordnøddeolie, og ælt dejen grundigt, til den er blød og smidig. Lag den hvile under et fugtigt, rent viskestykke i 20 minutter.

2. Fyld: Rens bladsellerien, og skær stilkene i små tern på ca. 5 x 5 mm. Rens forårsløgene, og hak forårsløg, hvidløg og koriander groft. Bland bladselleri, forårsløg, hvidløg og koriander med svinekød i en skål, og krydr blandingen med salt og peber.

3. Stærk chilisauce: Rør alle ingredienserne til chilisaucen sammen i en lille skål.

4. Rul dejen ud til en 30 cm lang pølse. Skær den i 30 stykker. Smør lidt olie ud på køkkenbordet, og tryk hvert dejstykke ud til en cirkel på ca. 6 cm i diameter.

5. Læg en stor teskefuld fars midt på dejcirklen, og fold dejen op omkring fyldet. Tryk kanterne sammen om farsen. Undgå, at de rører hinanden.

6. Hæld 2 dl vand i bunden af gryden. Sæt din bambus damper ned i gryden læg dine små dejklumper/dim sum herpå, undgå, at de rører hinanden, læg låg på, og damp dem i ca. 7 minutter. Fjern så låget tag dem forsigtigt op, og server dem med det samme, sammen med sojasauce og lidt stærk chilisauce.

Bambus kurv kan købes i asiatiske butikker.

Se indslaget