Til forsiden

Magnus Madsen laver julemad

Andesteg

Det skal du bruge:

En hel and (omkring 2-2,5 kg til 4-5 personer)
1 knoldselleri
4-5 gulerødder
2 løg Laurbærblade
Salt
Peberkorn
_____

Til fyld:
2 hele æbler
1 håndfuld tørrede svesker
Timian
Salt

Sådan gør du:
Sørg for at lave fyldet før du ordner anden. Skær æbler i små tern (omkring 1x1 cm). Hak sveskerne i grov stykker, Vendt æbler og svesker med en smule salt og hakket timian.

Så skal anden klargøres. Fjern al indmad og læg den til side. Skyl herefter anden godt med koldt vand både ind- og udvendig. Skær vinger af og fjern løs skin eller kød, og drys godt med salt ovenpå. Læg anden med brystet op.
Stil en drypbakke med omkring 2 liter vand under anden. Put grove stykker af selleri, gulerødder, løg, indmad og kød-/skindrester i vandet med laurbærblade og peberkorn.

Steg anden i en 185 grader varm ovn i cirka 2 timer.

Huskeregel: Man siger, at stegetiden er 30 minutter per ½ kilo and minus 30 minutter, dvs. at en and på 2,5 kilo skal have omkring 2 timer (5 X 30 minus 30).

Kog fonden fra drypbakken ind til kraftigere sky.

Se Indslaget