Til forsiden

Magnus Madsen laver julemad

Flæskesteg

Det skal du bruge:
2 kg flæskesteg (omkring 300 g kød per person) 1 knoldselleri
4-5 gulerødder
2 løg
Laurbærblade
Salt
Peberkorn

Sådan gør du:
Gennemgå svær, hvor du sørger for at alle svær er skåret ud og ned til kødet uden at skære i kødet. Læg stegen på en rist, sørg for at kødet ligger jævnt (Brug evt. sammenrullet sølvpapir til at lægge under kødet, for at gøre det helt jævnt).
Drys godt med salt - sørg for at gnide godt salt helt ned mellem alle svær.

Stil en drypbakke under kødet med 2 liter vand og kom selleri, gulerødder, løg, laurbærblade og peberkorn deri.

Steg kødet i en 200 grader varm ovn.

Huskeregel: Stegetiden er 35-40 minutter per ½ kilo flæskesteg minus 30 minutter, så en flæskesteg på 2 kg flæskesteg skal stege i cirka 2 time og 10 minutter. Ellers kan man med fordel bruge stegetermometer til den viser 65 grader.

Kog fonden fra drypbakken ind til kraftigere sky.

Se Indslaget