Til forsiden

Magnus Madsen laver julemad

Risgrød til risalamande

Det skal du bruge:
3 dl vand 2½ dl grødris
1 liter sødmælk
½ vaniljestang
1 tsk salt
3 tsk sukker

Sådan gør du:
Bring vand kog i stor gryde, og tilsæt sukker, salt og grødris.
Lad det koge et par minutter, hvorefter du tilsætter mælk og vaniljestang. Kog videre et par minutter under omrøring. Skru ned for varmen til lavt blus, og lad risgrød koge omkring 40-50 minutter. Det er vigtigt at røre rundt undervejs, for at undgå at det brænder på.
Sørg for at risen ikke bliver overkogt. Grøden må gerne være lidt mere våd end normalt.
Fjern vaniljestang og lad grøden hvile natten over i køleskabet.
 

Risalamande

Det skal du bruge:
1 portion kold risengrød
½ liter fløde
Flormelis
150 g ristet mandel

Sådan gør du:
Pisk fløde til en meget let flødeskum og vend det forsigtigt i risengrøden.
Tilsæt ristet, hakkede mandler. Smag til med flormelis.

Kirsebær sauce

Det skal du bruge:
400g udstenet kirsebær
1 dl sukker
1 dl portvin
2 dl vand
½ vaniljestang
Maizenamel

Sådan gør du:
Kom kirsebær, sukker, vand og vaniljestang i mellemstor gryde, og lad det koge nogle minutter. Tilføj herefter portvin, og lad det småkoge yderligere 10 min.

Jævnes tilsidst med maizena til saucen har den konsistens du ønsker.

Se Indslaget