Til forsiden

Stop Madspild 1 - Gulerødder

Magnus Madsens forslag til hvordan du får brugt alle dine bananer.

Tørrede bananer

tørretbanan

 



Se indslaget
  

Ingredienser:
1-2 bananer
Valgfrit krydderi. F.eks. pebermix, spidskommen, kanel og/eller kakaopulver.

Fremgangsmåde:
Fjern skræl fra bananerne og skær dem i tynde skiver.

Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Fordel dem i små dele rundt på pladen, og drys f.eks. peber på en del, spidskommen på en anden, kanel på en tredje osv.

Bages i en 90-100 grader varm ovn i ca. 1½-2 timer. De skal være sprøde og lækre. IKKE bløde og seje.

Bananchutney

chutney1

 



 

Ingredienser:
2 bananer
Olie
1 løg
Hvidløg
1 cm ingefær
1 dl vand
½ tsk spidskommen og ½ tsk kanel
½ dl æbleeddike
½ dl sukker

Fremgangsmåde:
Fjern skræl fra bananerne, og hak dem i grove stykker

Kom løg i mellemstore tern i en gryde og brun dem i olie. Når de har fået en let gylden farve, så tilføj de hakkede bananer sammen med ingefær, hvidløg og krydderi. Sørg for at røre godt rundt, mens det steger.

Tilsæt vand og lad det koge lidt ind.

Herefter tilsættes æbleeddike og sukker. Skru lidt ned for varmen.

Skræl et æble, fjern kernehus og skær det i grove stykker. Kom det ned i gryden og lad det småkoge sammen med det andet.

Kom krydderierne i, og smag til.

Bananpandekager

pandekager

 



 

Ingredienser:
2 modne bananer
1 dl finvalset havregryn
3 æg
En smule salt
Smør til stegning

Fremgangsmåde:
Skræl og mos bananerne.

Tilsæt æg, havregryn og salt. Massen piskes sammen.

Kom smør på en varm pande. Kom pandekagedejen på, steg og vend dem efterhånden som de er klar.