Til forsiden

flodebolle

 

Til flødebollebundende kan du faktisk bruge, hvad du har lyst til. Du kan eksempelvis bruge en mariekiks, eller du kan lave din egen bund af enten mandler eller marcipan. Her sætter fantasien ingen grænser.

Til fyldet skal du starte med at tage:

220 gram sukker
30 ml vand
190 gram glukose

De tre ingredienser skal koges op til 117 grader præcis (brug termometer). Når massen er kogt op til 117 grader, så skal massen direkte over i en skål lavet af stål. I skålen skal der være 170 gram æggehvider og 65 gram sukker.

Den nye masse bestående af de fem ingredienser skal nu piskes i 5-7 minutter. Du ved, at fyldet er færdigt, når du kan tage en ske og vende den på hovedet, uden at fyldet falder ned. Put fyldet ned i en sprøjtepose og kom fyld på dine flødebollebunde.

I mellemtiden kan du varme din chokolade op. Det bedste resultat fås med god kvalitetschokolade, som er velegnet til madlavning. Kan fås i alle supermarkeder. Opvarm chokoladen til 31 grader, så din flødebolle får den helt rigtige skinnende farve. Dyp så dine flødeboller i chokoladen.

Du kan eventuelt drysse dem med tørrede hindbær eller kokos.

Husk – hjemmelavede flødeboller må gerne se hjemmelavede ud, så skidt pyt med at de er lidt forskellige i størrelsen. Det gør dem kun endnu mere charmerende at se på!

God fornøjelse!

Vil du se indslaget klik her