Til forsiden

Vi producerer vores historier først og fremmest på henvendelser fra seerne – primært vore døve seere.  Vi producerer også historier på baggrund af avislæsning, tv-kiggeri, hjemmesidelæsning - både danske og udenlandske.

Idéer til historier diskuterer vi på redaktionsmøder. Vi er meget optaget af, om historien er egnet til tv – dvs. at der er nogle billedmuligheder. En helt afgørende faktor er, at vi kan skaffe kilder, som vil medvirke i indslaget. Indimellem kan det være lidt svært. At være troværdig som medie handler bl.a. om, at det er kilderne, som fortæller deres udlægning af sagen – og ikke os.

Når vi ved, hvilken historie vi vil producere, går vi i gang med grundig research og manusskrivning. Her overvejer vi, hvordan vi kan fortælle historien bedst muligt både med billeder og interview. Det gør vi, så vore seere får den nødvendige information og samtidig føler sig klogere, informeret, underholdt osv. Der er også en masse praktisk koordinering. Endelig kan vi så tage på optagelse. Det kan være på én location eller flere.

Når vi har filmet skal vi redigere. Der er tre gode grunde til at redigere: 1. For at fjerne det videomateriale, som teknisk ikke er godt nok. 2. For at fjerne de dele af interviewet, som ikke er super relevante for historien. 3. For at samle resten på en måde så man får formidlet de vigtigste oplysninger på en interessant måde. Et godt redigeret indslag er, når man som seer ikke tænker over, at det er blevet redigeret. Der skal være en rød tråd og et godt flow hele tiden.

Det tager lang tid at lave tv – og det er meget ressourcekrævende. Som grundregel regner man med, at det tager mere end 10 timer at lave 1 minuts tv. Det tager så lidt længere hos Døvefilm, fordi vi udkommer på to sprog. Vores udstyr er også ret dyrt og skrøbeligt – og så kommer der hele tiden nye stilarter og tekniske formater, som vi skal holde os ajour med. Alt i alt er det dyrt at lave tv – og det er et krav fra vores kunde, DR, at kvaliteten er i top – både på den journalistiske og den formmæssige side.

Vi afleverer lørdagens program til DR allerede onsdag før. Det betyder, at vi desværre ikke kan være helt så aktuelle, som vi gerne ville være.