Til forsiden

VALG fra tidens tegn
VALG Programoversigt politiske tegn VALG qoiz

RUNDT OM PARTIERNE

       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Her på siden kan du finde præsentationer af alle de opstillingsberettiget partier i Folketinget. Der er kommet et nyt parti til siden sidste valg – partiet ”Alternativet”.

Hvis du vil vide, hvad partierne overordnet står for, så klik på ét af logoerne her ovenfor. Det er det hurtige og nemme overblik.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad partiernes holdning er til et bestemt emne, foreslår jeg, at du klikker ind på Folketingets hjemmeside. Linket finder du lige under videoen her.

 

Folketingets hjemmeside

På Folketingets hjemmeside kan du læse dig frem til, hvad partierne mener om en lang række af emner. Tryk på linket her nedenfor.

Folketingets hjemmeside

folketingetshside
I den venstre menu kan du vælge ”Det mener partierne om”. Du kan gå på opdagelse i 20 forskellige emner ; f.eks. arbejdsmarkedet, EU, Kirken, miljø og økonomi.

Her kan du læse dig til en grundig forklaring på et bestemt emne – f.eks. til spørgsmålet om den kriminelle lavalder skal sættes ned. Og når du trykker længere ind – kan du læse om partiernes holdning til netop det spørgsmål. Du har også mulighed for at sammenligne partierne holdninger. Her kan du finde mange spændende detaljer.

 


Valgtest

Der findes allerede nu en lang række af test, man kan tage på nettet. Her kan du blive lidt klogere på enten hvilket parti, du er mest enig med – og i nogle af testerne kan du endda få at vide, hvilken kandidat du er mest enig med. Politiken, DR, TV2, Berlingske, Jyllandsposten og mange flere har disse tests på deres hjemmesider. Og så er det måske en god idé at huske på, at der er tale om en forsimplet test, så måske er virkeligheden lidt mere nuanceret. Men testene er sjove og forholdsvist nemme at finde ud af. God fornøjelse.

Link til Kandidattesten på DR

Link til en test på hjemmesidensiden Parlamentet.

Hjemmesidenparlamentet