Til forsiden
Hele Tidens Tegn den 5. september 2015
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt lørdag 5. september 2015
Debat om tolk til uddannelse:
Forestil dig, at du er godt i gang med en uddannelse, og pludselig får du en ny tolk som ikke kender fagtegnene, ikke er inde i stoffet og som du ikke har tillid til. Dette er blevet hverdagen for mange døve studerende efter at aftalen om levering af tolke til uddannelsesområdet ophørte, og alle aftaler imellem studerende og tolkefirmaer blev nulstillet. En ny aftale trådte i kraft, og alle tolkeopgaver skulle i udbud. Her stod det frit for alle tolkefirmaer at byde ind på de forskellige opgaver og konsekvensen var, at mange studerende mistede deres sædvanlige tolkeudbyder. Vi har debat i studiet med Danske Døves Ungdomsforbund og nogle studerende.

Døvehistorisk selskab – skrivekuglen:
Døvehistorisk Selskab har eksisteret siden 1981 og stedet har mange spændende ting, der fortæller om døves historie og liv. I en række programmer fortæller Annegrethe Pedersen og Jørgen ”Rødtop” Nielsen historien bag nogle af de ting . I dag skal det handle om skrivekuglen, verdens første skrivemaskine.

Skolen på Kastelsvej:
På Østerbro i København ligger Skolen på Kastelsvej som er en afdeling på Langelinieskolen for børn og unge med høretab. Skolen skal måske fusionere med Rugvængets Skole i Ballerup. Idéen kommer fra Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, men forældrene til børnene på skolen er skeptiske overfor forslaget.

Danske Herregårde - Bregentved Gods:
”At rejse er at leve”. Sådan sagde H. C. Andersen, dDen verdensberømte digter og forfatter, der elskede at rejse. Her i Danmark tog han tit på besøg på landets herregårde. Under opholdene, der kunne variere alt fra dage til uger, betalte han ikke for kost og logi, men underholdt til gengæld alle på sin vej med sine papirklip og eventyr. På de danske herregårde fandt H C Andersen inspiration til flere af sine eventyr. I dag skal vi besøge det sted, hvor H. C. Andersen skrev ”Den Grimme Ælling”.

Spot for Stem og Bestem!
Igen får du igen mulighed for at vinde en flot Tidens Tegn-kop. Se hvordan i spottet her.