Til forsiden
Hele Tidens Tegn den 10. oktober 2015
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt lørdag 10. oktober 2015
Ugens Orientering:
Hvis du er på kontanthjælp, så skal du måske forberede dig på færre penge mellem hænderne. I hvert fald hvis regeringen får opbakning til et forslag om et nyt kontanthjælpsloft. Hvad det helt præcist går ud på kan du se i Ugens Orientering.

Læse- og skrivetest på Castberggård:
For første gang har man målrettet en læse- og skrivetest til døve og personer med høretab. Baggrunden for projektet er et ønske om at afdække danskkundskaberne hos denne målgruppe, hvor uddannelsesniveauet generelt er lavt og over halvdelen er uden beskæftigelse. Vi var en tur på Castberggård til en konference om projektet, der er et samarbejde mellem Center for Høretab i Fredericia, Center for Døvblindhed og Høretab i Aalborg, Institut for Kommunikation og Handicap i Aarhus, Center for Specialundervisning for Voksne i København, Tegnstuen, Castberggård og Center for Læseforskning på Københavns Universitet.

Sign Battle (5:10):
Vi bliver ved det danske sprog. Nu skal vi på ny en tur med Camilla Abelgren og Jørgen ”Rødtop” Nielsen i bokseringen, hvor de hylder dansk tegnsprog. Både gamle og nye tegn. Her kommer en omgang Sign Battle.

Danske Herregårde – Nørre Vosborg:
H. C. Andersen elskede at rejse. Hans motto var ”At Rejse er At Leve”. I Danmark tog han tit på besøg på landets herregårde. Under opholdene, der ofte varede flere uger betalte han ikke for kost og logi, men underholdte til gengæld alle på sin vej med sine papirklip og eventyr. På de danske herregårde fandt H C Andersen også inspiration til flere af sine eventyr. Denne gang skal vi en tur til det vindomsuste Vestjylland.

Kaos på landevejen (8:11):
Vi skal en tur på landevejen med de døve kokke, Kim og Klavs. Denne gang går turen sydpå til Esbjerg. Kim er på hjemmebane, fordi de skal lave noget med fisk og muslinger. Kan Klavs være med til det?