Til forsiden
Hele Tidens Tegn den 21. maj 2016
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt lørdag 21. maj 2016
Tegnsprog er truet:
I marts måned i år afholdt Afdeling for Dansk Tegnsprog en række dialogmøder rundt omkring i landet. Her kunne de fremmødte få mere at vide om arbejdet med at samle og dokumentere dansk tegnsprog. På møderne oplyste Afdeling for Dansk Tegnsprog også, at dansk tegnsprog er i fare for at uddø. Vi ser nærmere på hvad det vil sige, at vores sprog er truet.

Stalking - hvad er det?
I år på Kvindernes Internationale Kampdag den 8 marts præsenterede regeringen et nyt udspil som den kalder ’Stop Stalking’. Hvert år bliver mere end 100.000 danskere udsat for stalking, der vil sige at en person forfølger og/eller chikaner en anden person. To tredjedele af ofrene er kvinder. Regeringens udspil består af en række initiativer, der skal skabe mere opmærksomhed omkring problemet og forbedre forholdene for ofrene.

Dilemma – skilsmisse:
Panelet tager emnet skilsmisse op og diskuterer hvad der kan være af dilemmaer forbundet med det.

Danmarks farligste dyr:
Foråret er over os. Naturen frister, men udenfor lurer et af Danmarks farligste dyr, flåten! Vi har sendt vores modigste medarbejder langt ud i skoven, for at se nærmere på flåten. Statens Serum Institut skriver på deres hjemmeside, at der hvert år registreres ca. 180 tilfælde af den slemme Borrelia. Især i perioden juli til september. Så vær opmærksom derude.

Videnskab – regnskove:
Vi skal lidt mere rundt om emnet skov – mere præcist regnskov. Regnskoven er en eksotisk type skov, der slet ikke findes her i Danmark. Hvis man altså ser bort fra Randers Regnskov, der har 3600 kvadratmeter tropisk regnskov, opført i nogle kæmpestore drivhuse. I programmet får vi lidt mere viden om hvad regnskov er for noget.

Forårsprojekter:
Det er sommer, og det skønne vejr giver inspiration til at foretage sig noget udendørs. Det er blevet tid til at besøge Birthe Pedersen, der har et helt særligt forårsprojekt i sin have på Møn.