Til forsiden
Hele Tidens Tegn den 26. november 2016
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt lørdag 26. november 2016
Integration – søstrene fra Afghanistan:
Krig og fattigdom har sendt en strøm af flygtninge mod Europa de seneste år – også til Danmark. Blandt de flygtninge, der har søgt asyl her i landet er der også døve. Vi skal møde to døve søstre der bor på et asylcenter sammen med deres børn og hørende bror. Børnene og broderen er de eneste søstrene kan tale med på stedet, og de er de eneste der forstår deres tegnsprog. Søstrene er født i Afghanistan, men på grund af krig flyttede de til nabolandet Iran. Her har de boet det meste af deres liv, før de en dag valgte at tage turen mod Danmark.

Integration – Baran fra Syrien:
Dét at lære sproget er vigtigt for alle, der flytter til et nyt land. Vi skal møde Baran Khalil Ibrahim, der kom hertil fra Syrien i 2014. Han er 33 år, og bor i øjeblikket på Castberggård, hvor han har fået undervisning i tegnsprog. Under sin opvækst i Syrien har han være nødt til at kommunikere på skrift og med meget lidt tale. Det er første gang i sit liv, at han lærer tegnsprog. Det er ikke kun tegnsprog Baran udervises i på Castberggård. Han bliver også undervist i arbejdsmarkedet og andre vilkår, der kan hjælpe ham til en dag at klare sig selv.

Håndbolddysten
For to lørdage siden blev der spillet en helt særlig håndboldkamp. Det var herrelandsholdet i håndbold fra 2005, der mødte det nuværende landshold. Det ’gamle’ landsholdet har ikke spillet sammen i 11 år siden de i 2005 skiftede håndbolden ud med familier og jobs, hvorimod det nuværende hold er i topform. Spørgsmålet er så bare hvem der vinder kampen og hvad der tæller mest? Er det erfaringen eller er det ungdommen?

Julleruphus (1:4):
Vores fire værter Kim, Maja, Jens og Bo ved ikke rigtig om de glæder sig til jul. De synes, at der hører sne med til højtiden, men er bange for at der ikke falder noget i år. Der skal ske noget drastisk, så de fire værter skal bo i Jullerup Hus hele december måned i håbet om at der sker noget drastisk og julehumøret vender tilbage. Her kommer første afsnit af adventskalenderen 2016. Og du kan lege med.