Til forsiden
Hele Tidens Tegn den 11. februar 2017
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt lørdag 11. februar 2017
Udbudsklage – CFD i studiet:
Sprogtegn må ikke få tolkeopgaver fra Den Nationale Tolkemyndighed lige nu. Sådan lyder beskeden fra Klagenævnet for Udbud. Årsagen er, at efter at Tolkecenter Danmark gik konkurs i sommer, så gav DNTM den plads på listen over leverandører som Tolkecenter Danmark havde til det nyoprettede Sprogtegn i stedet for til nogle af de andre firmaer, der havde budt ind under udbuddet. Det fik CFD til at klage til Klagenævnet for Udbud. Og mens klagenævnet behandler klagen, så må DNTM ikke bruge Sprogtegn. For nogle dage siden havde vi Sussi Kongshøj, chef for Tolkebooking hos CFD, i studiet til et interview om klagen.

Nye elever på Danstrupvej:
Bor du i København eller lige på den anden side af bygrænsen? Det har indtil videre været det, der har bestemt, om dit døve barn kan få en plads på elevhjemmet på Danstrupvej. Nu er der afgørende nyt i den sag.

Hvis jeg siger kærlighed, hvad siger du så?:
Hvis nogen laver tegnet ”kærlighed” – hvad kommer du så til at tænke på? Er det dine børn, din familie eller noget helt andet? Vi skal til det allerførste afsnit i en ny serie, hvor vi har spurgt en masse mennesker om hvad de kommer til at tænke på, når de ser tegnet for forskellige begreber – som for eksempelvis ’kærlighed’. Og vi har fået den dygtige tegner Søren Bro Sparre til at tegne nogle små korte tegnefilm til hvert indslag.

Oldboysklubben:
I sidste måned fejrede Døves Oldboysklub 100 års jubilæum. Når de ’gamle’ drenge i oldboysklubben har klubaften, så handler det normalt om at konkurrere i rafling, skydning og andet. Normalt er der adgang forbudt for kvinder til oldboysklubbens arrangementer, men til fødselsdagsreceptionen tog medlemmerne deres koner med.

Århus som kulturhovedstad:
Den 21. januar var der kæmpe fest i Aarhus i forbindelse med at byen er blevet valgt som europæisk kulturhovedstad i 2017. Den officielle åbning blev fejret med både sang, fakkeloptog og fyrværkeri i Århus. Resten af 2017 vil der være events, begivenheder og oplevelser. Vil du vide lidt mere om, hvad der kommer til at ske i løbet af året, så se med i Tidens Tegn.

Tips & Tricks – maling:
Vi er tilbage med vores handyman Jacob, der kommer med tips og tricks til dig derude. Denne gang handler det om malertips.