Til forsiden
Døvenyt oktober 1977
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt mandag 17. oktober 1977
1. Folkepension og ATP. Fremgangsmåden er ikke helt ens for døve og hørende, når der skal søges folkepension. Døvekonsulent O. Kirdan oplyser herom og om andre pensionsforhold.
2. Guldberg-lejren. S. Guldberg har i mange år ledet sommerlejre for handicappede børn. Vanføre, blinde, døve, hjerneskadede, spastikere m.m. lever sammen i flere uger i lejren på Lolland. Stig Guldberg, der selv er handicappet (mistede hænderne ved en ulykke), fortæller sine synspunkter om handicapholdning og mener bl.a., at handicappede børn ofte "pakkes for meget ind i vat" og kan klare sig bedre end man tror. Vi besøger lejren og ser børnenes handicap og aktiviteter. E. Linnesø prøver at tale tegnsprog med S. Guldbergs 17-årige søn Thomas, som er døv og har gået på centerskole i Maribo. Til slut viser S.Guldberg nogle eksempler på, hvordan man klarer sig uden hænder.
3.Verdenslegene for døve i Rumænien, 3. del. - Reportage af de danske volleyball pigers kampe mod holdene fra USA og USSR. Skydning /Hovgård og Jeppesen, Danmark), 800 m finale for damer, 200 m finale for damer, 1500 m heat (med H.W.Andersen), 3000 m forhindringsløb, kapgang (Barburzynski), højdespring for damer. diskos med ny verdensrekord af Holcomb, USA, (O. Artmann), hammerkast, hvor Garberg, Norge vinder guld, spydkast, 25 km løb (Barburzynski). Efter en bustur med det danske hold til Karpater-bjergene overværer vi bl.a. uddelingen af sølvmedalje til det danske håndboldhold.
4. Nye lokaler til Vejle Døveforening. På Nørretorv 2 er en 8 værelses lejlighed på 215 kvm indrettet til klublokaler m.v. Vi overværer indvielsen af lokalerne og L. Søndergaard interviewer formanden for Vejle Døveforening, Lis Pedersen og Ernst Pedersen.