Til forsiden
Døvenyt maj 1978
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt onsdag 17. maj 1978
1. Hjælpemidler for døve, 2. del.
J. Almind præsenterer en nyhed på vækkeurområdet: Oticon alarmur, som både ringer og blinker med lys. Derefter vises mulighederne for telefonering for døve, folkning med hovedtelefon og medhørshøjttaler, den tyske skrivetelefon demonstreres, samt et blinkrelæ. En særlig nyhed er Canon Communicator - en lille elektronisk skrivemaskine på størrelse med en lommeregner. Fjernsynet er også et problem. For lettere hørehæmmede findes forskellige telespolesystemer. For mange døve med lidt hørerest kan en radiolyt måske være en god hjælp. Til slut vises et glimt af Danmarks Radios forsøg med "Teletext" som ventes at komme i brug i fremtiden.

2. Erhvervsorientering, 4. del.
Steffen Plum besøger denne gang en af de 23 specialarbejder- skoler. Inspektør H. Svendsen, Herlev- skolen, fortæller om de fag, man kan få kursus i: rengør- ing, svejsning, drejning, værktøjs- maskiner, smørrebrød og grundkursus i skriveteknik. Vi ser eleverne arbejde i disse fag og om lønforhold i kursustiden. 4 lærere, Finn Petersen, J. Nielsen , H. Andersen og J. Larsen fortæller om hver sit område og hvor man skal henvende sig for at komme på kursus.

3. Dr. Margrethe indvier Fredericiaskolen, den 10. april 1978.
Vi ser dronningens ankomst og modtagelse. Uddrag af forstander G.Knudsens tale. Fritidspædagog K. Branderup fremfører "Nu vil jeg give verden tegn". Dronningen afslører en marmortavle om indvielsen. 4 elever, H. Nielsen, T. Christiansen, Alice Mose og B. Jensen fremfører "Jeg ved en lærkerede".

4. Sketch: Kunst-professoren.
Den moderne kunst kan give anledning til misforståelse, som det sker her ved professorens foredrag for 3 kunststuderende.