Til forsiden
2003 - Viften 11
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt lørdag 3. maj 2003
1: Tegnsprog på TV.
Kulturministeren har fremsat et udkast til public service-kontrakten, der skal endelig vedtages i slutningen af april måned eller i begyndelsen af maj. Viften har bedt DDL om deres kommentar og holdning til udkastet og talt med medieordfører, og konfronterer en medieordfører og DR med dette.
2: Ny lov om stamceller.
Et befrugtet æg er en stamcelle der kan udvikle sig til alt. Når et befrugtet æg deler sig, specialiserer de nye celler sig til celler, der bliver til hud, muskler,kmogler og hjerne. Hvis forskerne kan finde ud af at styre den mekanisme, der bestemmer cellernes specialisering, kan en stamcelle bruges til at reparere ødelagte celler. F.eks i et organ. Stamceller hedder embryonale stamceller. Der er også gamle stamceller, det er de stamceller i kroppen, der gendanner f.eks hud ved almindelig slid. I Danmark her det indtil nu været forbudt at forske i de embryonale stamceller, et befrugtet æg. Nu er regeringen er kommet med et nyt lovforslag, der tillader forskning i de befrugtede æg, der bliver tilovers når lægerne arbejder med kunstig befrugtning. Men der ligger en stor og tung etisk debat bag spørgsmålet.

3: Kultur for børn.
Til sidst i udsendelsen tager vi et smut forbi Søllerød Bibliotek nord for København. Her er der et kulturelt arrangement med tegnsprogstolk for børn og deres forældre.


 
Relaterede videoer