Til forsiden
2003 - Viften 18
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt lørdag 23. august 2003
Center for Døves bestyrelse har i maj vedtaget at suspendere Tolkeadministrationens prioriteringsliste med den begrundelse at der nu er tolke nok!
Prioriteringslisten har været gældende siden juni 1994 og har været brugt som udgangspunkt for retfærdig fordeling af tolkeressourcerne. Centerchef for CFD Bruno Madsen og formanden for Døveforeningen af 1866 Ole Faustrup fortæller nærmere om årsagen og holdninger til suspenderingen af prioriteringslisten, der indtil videre løber frem til december 2003.

Under Døves Verdensforbunds kongres i Montreal, Canada gik Lilly Krarup fra LF op på talerstolen og fortalte om den svindel der har fundet sted i LFs ulandsprojekt i Uganda.
Hun fortalte om manglende regnskaber, penge der er forsvundet og en bil, der oprindelig blev doneret yil Ugandas døveforbund men blev taget af forbundets direktør til egen brug.
Nede i salen sad direktøren Francis Oranit og fulgte med. Efter Lilly Krarups tale interviewede Lotte Mikkelsen dem begge. Lilly Krarup fortæller hvorfor hun har taget sagen op netop nu, og Francis Oranit forholder sig til anklagen.
Sagen er meldt til politiet i Uganda.

I anledning af Århus Døveforenings 100 års jubilæum den 20. September arrangerer Døveforeningen et løb over 5 og 10 km kaldet Tegnsprogsløbet.
Viften bringer en reportage fra arrangementet.