Til forsiden
Hele Tidens Tegn den 26. april 2014
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt lørdag 26. april 2014
Årets Viggo:
Forleden blev Danske Døves Landsforbunds nye pris ”Årets Viggo” uddelt. Den gik til Heidi Sivebæk, der er tilgængelighedsredaktør på DR. Hun får prisen for sit arbejde med at gøre flere af DR´s programmer tilgængelige for døve. Og vi var med og mødte en meget overrasket prismodtager.

Døveflimmer:
Herhjemme sender DR2 Tidens Tegn og Sign Up. Og så tolkes nyhedsudsendelser og magasiner på Tegnsprogskanalen. Men hvilke tegnsprogstilbud findes der egentlig på TV i vores nabolande? Det har vi sat os for at undersøge. I dag skal vi til Sveriges hovedstad Stockholm.

Tossede talemåder:
Har du nogensinde oplevet at din tolk lige pludselig ser helt mærkelig ud i hovedet og lige skal have hjernen op i ekstra turbo-omdrejninger for at oversætte en-eller-anden underlig talemåde? Eller er du selv stødt på et mærkeligt dansk udtryk, som du ikke kan huske hvad betyder, når du har læst avisen? Så er du ikke den eneste. Mange af os – både døve og hørende – kan have det lidt svært med nogle af de gamle udtryk. Vi tog et kamera på skulderen og gik på gaden – på jagt efter nogle gode og sjove forklaringer:
Her er serien vi har valgt at kalde Tossede Talemåder.

Klavs Blomster:
I den nye sæson af Klavs’ Blomster rejser Klavs Gerdes på ny Danmark rundt med favnen fuld af blomster og rosende ord. Men modsat sidste sæson, så er det denne gang Jer seere der bestemmer hvilke døve der fortjener blomsterne.
Denne gang har en seer lokket Klavs til Fredericia.

Baggrundshistorie – 1. maj:
På torsdag er det den 1. maj, en dag der markeres verden over som arbejdernes internationale kampdag. Men hvorfor egentligt det? Hvad handler 1. maj i bund og grund om? Her kommer en lille forklaring.

Kolonihaven:
Så er det igen tid til at besøge kolonihaveforeningen i Søborg, hvor flere døve har købt sig et kolonihavehus, også Ingelise Jeppesen, som købte sit hus for snart fem år siden.