Til forsiden
Hele Tidens Tegn den 30. oktober 2021
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt lørdag 30. oktober 2021
Det perfekte match:
Mange døve kender til hvor vanskeligt det er at få et job. Det Centrale Handicapråd lavede for omkring fem år siden en undersøgelse der viste, at døve ofte bliver valgt fra, når virksomhederne skal ansætte en medarbejder med et handicap.
Silja Schmelling fra Esbjerg har længe kæmpet en hård kamp for at finde arbejde. Nu har hun endelig fået et job i en virksomhed, der ønskede at ansætte netop en døv person.

Hvordan står det til med døvekulturen?:
Den seneste store kulturbegivenhed for døve var Tegnsprogsfestivalen, der blev afholdt på Castberggård i slutningen af september måned. Vi tog med, for at blive klogere på hvad folk tænker om døvekulturen i dag. Der mødte vi blandt andet arrangør Filip Bergmann Verhelst, der havde haft travlt i ugerne op til med overhovedet at få solgt nok entrébilletter. På festivalen deltog også de studerende på den internationale linje Frontrunners, der afholdt en workshop om internationalt tegnsprog. Vi spurgte nogle af dem hvordan det står til med kulturtilbud og festivaler på tegnsprog i deres hjemland. Og så kunne vi heller ikke lade være med at spørge hvad de syntes om Tegnsprogsfestivalen på Castberggård.

Døvehistorisk Selskab (5:6):
Et sted, der oser af historie og kultur er Døvehistorisk Selskab. Her kommer endnu et afsnit af vores serie om stedet, der om mindre end en måned kan fejre 40 års jubilæum. Denne gang handler det om en helt særlig bog.