Til forsiden
Nyhed om retssagen fra den 29. marts 2022
INFO   
Del video på Facebook
INFO   
Del på Facebook
Sendt tirsdag 29. marts 2022
To vælger at acceptere dommene, to andre vælger at anke til landsretten

Den 10. marts faldt der dom i sagen om svindel med tilskud til tegnsprogstolkning. Fire mænd var tiltalt for at have svindlet i perioden fra 2013 til 2017. Retten på Frederiksberg mente, at det var bevist, at de fire havde til hensigt at snyde sig til millioner af kroner og de blev derfor erklæret skyldige.

AF
Jakob Peitersen

For to af de tiltalte er sagen slut:
Nu er fristen for at anke udløbet og Anders Witt Gadkjær der blev idømt 1 og et halvt års fængsel, har valgt at modtage straffen. Det samme gælder for Simon Bak, der blev idømt 2 års fængsel. For de to er straffesagen dermed slut og de skal i gang med at afsone fængselsdommene. Senere kan der komme en civil sag, hvor de kommuner, der er blevet snydt, vil forsøge at få deres penge tilbage.

Forsvarere går efter frifindelse:
Jannick Jakobsen der blev idømt 3 og et halvt år og Jeppe Winther Vestenaa der blev idømt 4 års fængsel har begge valgt at holde fast i deres anke. Deres forsvarere ønsker frifindelse. Det betyder at deres sag skal gå om i landsretten, som skal tage stilling til om de er skyldige. Hvis de dømmes skyldige i landsretten skal også straflængden vurderes på ny. Anklager Mads Schønning har også anket med et ønske om længere fængselsstraffe til de to.

Sker nok først i 2023:
Det er op til landsretten at afgøre hvor mange vidner, der skal indkaldes til afhøring igen. Ifølge anklageren, er det ikke sandsynligt at landsretten begynder på sagen før engang i 2023.